Sıkça Sorulan Sorular
Diş fırçalamaya başlama yaşı kaçtır?
Çocuklar 3-4 yaşına geldiklerinde diş fırçalamaya başlamalıdır.
Dişleri uyuştururken kullanılan iğnenin vücuda herhangi bir zararı var mıdır?
Dişleri uyuşturmak için kullanılan ilaçlar, hastalıklarda kullanılan her ilaç gibi gerekli dozdan fazlası kullanılırsa zararlı olabilir. Geliştirilen son jenerasyon uyuşturucuların etkileri çok daha azaltılmıştır. Bir seferde 7 adet uyuşturucu iğne yapılabilir ve vücudu uyuşturma etkileri yoktur.
Diş fırçamı ne zaman değiştirmeliyim?
Diş fırçası normal olarak günde üç kere kulanılmış ise altı ayda bir değiştirlmelidir.
Acısız ve ağrısız tedavi mümkün müdür?
Ağız içindeki tedaviler anestezi sonrasında (uyuşturma ile) tamamen acısız ve ağrısız olarak gerçekleştirilir.
Günde üç kez diş fırçalamak gerekir mi?
Uzmanlar tarafından ideal sayı üç olarak belirtilmiştir (sekiz saatte bir), ancak sabah, akşam iki kez fırçalamak da yeterli olabilir. Genelde sayı değil fırçalamanın iyi yapılması daha önemlidir.
Diş iltihaplanmasına antibiyotik kullanmak doğru mudur?
Antibiyotik kullanımı bir tedavi yöntemidir ve bu tedaviye doktor karar vermelidir, danışılmadan kullanılmamalıdır.
Diş taşı temizliğinin dişlere zararı var mıdır?
Doğru ellerde, doğru yöntemlerle yapıldığında herhangi bir zararı yoktur.
Takma çıkma protez kullanmak istemeyenler için daha başka alternatifler var mıdır?
Günümüz diş hekimliğinde implant uygulamaları (kemiğe vida) ile takma çıkma protez kullanma mecburiyeti ortadan kalkmıştır.
İmplant Kimlere Yapılabilir?
Ağzındaki diş eksikliklerinin giderilmesini isteyen ve bazı kriterlere sahip olan herkese implant yapılabilir. Bu kriterlerden biri eksik diş veya dişlerin olduğu bölgedeki kemiğin durumudur. İmplantın sağlam ve sağlıklı olarak yerleşip tutunabilmesi için bu bölgede yeterli kemik yüksekliği bulunmalıdır. Ayrıca hastanın ağız bakımı iyi olmalı, dişeti problemleri ve iyileşmeyi olumsuz etkileyecek bir rahatsızlığı bulunmamalıdır.
İmplant Hakkında Daha Ayrıntılı Bilgi Almak İçin Kime Başvurmalısınız?
Bunun için diş hekiminiz en uygun kişidir. Eğer implant yaptırmaya karar verirseniz diş hekiminiz uygun olup olmadığınızı saptadıktan sonra sizi yönlendirecektir. İmplant yerleştirilmesi cerrahi bir işlemdir.
İmplantlar Çene Kemiğine Bağlanırken Dişsiz mi Kalmak Zorundayım?
Normal prosedür implant yerleştirildikten 2 hafta sonrasına kadar hastanın protez diş kullanmamasıdır. Ancak günümüzde her hasta ayrı bir vaka olarak değerlendirilmekte ve uygun durumlarda hastalara daimi protezin yapılmasına kadar implant üzerine basınç gelmeyecek şekilde planlanmış geçici protez diş
İmplantlarda Neden Titanyum Kullanılıyor?
Titanyum kemikle bağlanması çok iyi olan ve doku tarafından kabul edilirliği en yüksem materyaldir. Yerleştirildikten sonra vücudun bir parçası haline gelir. Bu da implanta maksimum dayanıklığı sağlar.
İmplant Uygulamasından Sonra Neler Yiyebilirim?
Yerleştirilen implantın aşırı yükten korunması için daha yumuşak besinler ve sıvı gıdalarla beslenmeniz gerekebilir. Bu konuda gerekli uyarılar diş hekiminiz yapacaktır.
İmplant Pahalı bir tedavi midir?
İmplant uygulamaları bir dizi karmaşık ve uzun süreli işlemleri gerektirir. Dolayısıyla rutin diş hekimi hizmetlerinden daha yüksek bir harcama gerektirirler. İmplant tedavileri tamamlanan hastalarda yapılan bir araştırmada, hastalar yaptıkları yatırımın karşılığını aldıklarını ve gerekirse aynı şeyi tekrar yaptıracaklarını belirtmişlerdir.
Bize Whatsapp üzerinden ulaşmak isterseniz
0545 214 5400
 ÇALIŞMA SAATLERİ
Hafta içi hergün
Saat 08:00 ile 19:00 arası